Ook bij Medisch Centrum de Poort te Drachten is hard gewerkt om op een veilige en verantwoorde manier huisartsenzorg te kunnen blijven bieden tijdens de Corona-crisis.

“De eerste twee weken zag je dat er nauwelijks nog mensen naar de huisartspraktijk durfden te komen, maar de afgelopen week zie je weer duidelijk een aantrekkende patiëntenstroom”, aldus dr. Wil Witting.

Om te zorgen dat het besmettingsgevaar binnen de praktijk minimaal is, hebben ze bij Medisch Centrum de Poort een speciale medische unit (omgebouwde cabin container) voor de huisartspraktijk laten plaatsen. Hierin wordt spreekuur gehouden voor mensen die mogelijk besmet zijn met het coronavirus.

RUIME CRITERIA

“Daarvoor hanteren we erg ruime criteria. Dus alle mensen met koorts, keelpijn, hoestklachten, of andere klachten waardoor we maar de geringste twijfel hebben, worden op het hoestspreekuur in de speciale spreekkamer gezien. In de praktijk zien we tot nu toe gelukkig nog maar weinig echt zieke mensen.”

„Voor andere klachten kun je dus gewoon weer afspraken op het spreekuur maken. Met het herstarten van de regelmatige controles van bloeddruk en bloedsuikers wordt nog even gewacht. Tenslotte: kom niet zonder afspraak naar de praktijk, maar bel altijd eerst. Alleen zo kunnen we samen zorgen elkaars veiligheid.”

Dit bericht verscheen eerder op de website van Drachtster Courant