Wat dragen zeecontainers bij aan het maken van chocolade?

Eén van onze klanten, Panavia, werkt als expediteur voor de grootste cacaofabrieken ter wereld. Het team regelt dat productiemachines (voor o.a. cacaoboter) in Europa worden opgehaald en geëxporteerd naar landen zoals West-Afrika en Indonesië. Voor deze transporten rekent Panavia op de zeecontainers van BD Containers.  

Waarom kiest Panavia steeds weer voor de samenwerking met BD Containers? En hoeveel jaar gaat die samenwerking terug? Wij vroegen het Robbert Louman, mede-eigenaar van Panavia. 

Waar gebruiken jullie zeecontainers voor?

“We kopen vaak zeecontainers wanneer we meewerken aan de bouw van nieuwe, of de uitbreiding van bestaande, cacaofabrieken in Afrika en Indonesië. De onderdelen van productiemachines worden voornamelijk gemaakt in Europa. Deze onderdelen worden door ons opgehaald, in containers geladen en geëxporteerd per boot. Na de boottocht blijven de containers op de bouwplaats staan totdat de onderdelen van de machines nodig zijn. Dit duurt soms enkele maanden. Wanneer de containers leeg zijn worden ze lokaal weer verkocht door de opdrachtgever.”

Flexibel en goed geregeld

We werken al sinds 2006 met Maarten en vinden de samenwerking met BD Containers altijd erg fijn. Er wordt snel gereageerd en de korte communicatielijnen zijn prettig. Als wij last-minute nog iets nodig hebben, dan weet Maarten dat altijd helemaal pico bello te regelen. Als wij morgen (met spoed) een container nodig hebben, dan zorgt Maarten dat het klaarstaat voor de transportdienst.

Welke containers worden veel inzet?

Voor het transport gebruikt Panavia vaak 20ft standaard containers, 40ft standaard containers en 40ft high cube containers. Indien nodig worden ook open top containers ingezet. Robbert: “De open toppers zijn soms lastig te krijgen, maar Maarten weet er altijd wel ergens eentje vandaan te toveren. Een ander zegt snel ‘nee’, maar bij BD gaan ze altijd even kijken. ”

Benieuwd of we een geschikte container voor je hebben?

➝ Bekijk het actuele aanbod